Tijd voor nieuws: met vallen en opstaan werken we dapper verder aan initiatieven die ZW en NW Kameroen steunen in onderwijs en gezondheidszorg.

De nieuwsbrief mag u een tijd niet bereikt hebben: ik probeer de lijsten nu te updaten, en dus als u ze twee keer ontvangt, geef mij een seintje aub. Vraagt u ook eens aan mensen rondom u, of zij ‘t nieuws nog ontvangen: indien niet, geef een seintje, merci! We sleutelen ook aan de website.

 

Dit jaar steunen we Associated Rehabilitation Center for Handicapped te Dibanda ZW Kameroen  met de bouw  van  ‘the Holy Innocents House’: behandelkamers voor kinderen met handicap.

 

We startten dit project succesvol met de installatie van een generator voor het faciliteren van 6 orthopedische ateliers aldaar die prothesen, braces, orthopedische schoenen, hulpmiddelen e.a. materieel aanmaken en herstellen en alzo het inkomen versterken voor de behandeling van + 800 kinderen & + 1.300 volwassen per jaar i.s.m. GROS Zedelgem.

 

2018 staat in het teken van de inclusie: we zouden heel graag het kleine klasje aldaar terug opstarten, nadat het bestaande lokaaltje daartoe na de bouw weer vrij komt voor onderwijs.

 

Ons dromen eindigen daarbij niet. We zijn nog steeds begaan met de scholen die zeer te lijden hebben onder de socio-politieke crisis die het land blijft teisteren:

-       4 klassen bouwden we in Bishops Jules Peeters Memorial in Bokwaongo voor Hogeschool;

-       we installeerden sanitair met stromend water in SATHECCOL & SATHEVOC te Sabongari en proberen er 4 klassen te bouwen voor de opening van de Hogeschool. Aansluitend zijn we er met de inrichting begaan om het lesgeven te ondersteunen.

-       Simultaan ondersteunen we de inrichting van SARICO te Nkambe.   

 

Wij kunnen dit alles enkel realiseren met de steun van de provincie West - Vlaanderen, BFOS vzw, WMH vzw, LzG vzw, DIS Waregem, Gros Wevelgem, Gros Zedelgem, Conbucam, 

en met de steun van u allen, waarvoor een oprechte dank u wel!

 

We hebben net de deadline indien data van aanvragen bereikt en nodigen u graag uit op de koffiebenefiet op 21 april te Kamiano Gentse Heirweg 10 te Waregem. Er is gratis kindergrime. Wie wenst, kan de H. Mis om 16u in de kapel ernaast volgen en o.a. onze overledenen bestuurders Prof. Marc Huys, Ingenieur Dirk Ronsse, Georges Devos in dankbaarheid herinneren,

of/en nog gezellig een glas komen drinken met een versnapering.

 

Bedankt alvast aan één ieder die ook een handje hulp biedt: enkel zo kunnen wij het gezellig samen zijn behouden met dat ietsje meer voor het goede doel!  En kan u er niet bijzijn? Geen nood. Misschien wenst u dan wel een doos koekjes te bestellen bij Roland Kegong.

 

Tot op mijn verjaardag,  Marijke De Vos