We zijn weer een steentje verder gekomen met de bouw van de school. Langzaam aan wordt het een mooi, luchtig gebouw waar het prettig leskrijgen is, denken we. (En ja, hier gaan de meeste kinderen graag naar school want onze school wordt als een privilege gezien).
De klassen op de eerste verdieping zijn ruimer van opzet dan de benedenverdieping. We wachten nog op de ramen en de balustrade kunnen we nog niet van veilig muurtje voorzien want wanneer we de muren gaan stucken moet het zand en cement daar naar boven gehesen worden. Maar voor die klus en het bouwen van de laatste verdieping (weer 5 klassen en een toiletblok) zoeken we nog financiën.
Om een idee te geven: het optrekken van de muren en plaatsen van 12 op maat gemaakte ramen met 'anti-vol' zodat leerlingen niet uit ramen kunnen vallen, en arbeidsuren koste ons nu 6.000 euro.
De laatste verdieping bouwen, 5 klassen, toiletblok, zinken dak en alles stucken en verven zal denk ik 20.000 euro kosten. Heel veel geld maar zeker niet duur. Dan staat er wel een schoolgebouw waar de kinderen les krijgen en we meehelpen aan het behalen van de millennium doelstellingen: meisjes naar school en het terugdringen van het analfabetisme in het algemeen. 

Dus wie wat bij wil dragen, graag!
Geld kan gestort worden in Nederland op het rekeningnummer van stichting het alfabet, of in België op het rekeningnummer van de vzw KiK, ovv bouwen aan de school.
In beide gevallen zijn de giften aftrekbaar van de belasting.

daar gaan we weer, de stenen staan klaar !