Congodorpen

Het ontwikkelingsproject bestaat sinds 1969 en beoogt Integrale Dorpsontwikkeling en werkt aan een leefbaar platteland voornamelijk in de Noordelijke Evenaarsprovincie in Congo.

RD Congo, Afrika

CONGODORPEN is de nieuwe naam voor CDI-Bwamanda

Het ontwikkelingsproject bestaat sinds 1969 en beoogt Integrale Dorpsontwikkeling en werkt aan een leefbaar platteland voornamelijk in de Noordelijke Evenaarsprovincie in Congo. Een eerlijk inkomen uit landbouw, een toegankelijke gezondheidszorg, het uitbouwen van een sociale gemeenschap met een toekomst is de doelstelling van de organisatie. Onderwijs, voor kinderen en voor volwassenen, is een belangrijk aspect van die integrale ontwikkeling. Via Leraars zonder Grenzen kwam CDI aan extra didactische middelen voor o.a. de wetenschappelijke vakken. De "proefjeskoffers", een werk van dhr Govaert, werd vertaald en verfilmd en helpt mee de lessen aanschouwelijker te maken.

Technisch onderwijs

Techniekers in ontwikkelingslanden zijn, net zoals bij ons, broodnodig. Het CDI-project heeft speciale aandacht voor de technische scholen. Het onderwijsproject in 22 pilootscholen werpt zijn vruchten af. Hierbij een kort videofragment van de aankomst van materiaal voor de technische school Tambwisa in Bwamanda.


 

Contact

Yvette Clinckspoor
9230 Wetteren
y.clinckspoor@gmail.com