Dimbele

Onze missie is dat ieder mens ongeacht hoe arm of rijk hij ook is, recht heeft op de basisbehoeften, medische hulp, een warme thuis en ontwikkeling. Ook in Senegal willen wij dit realiseren

Senegal, Afrika

In 2015 reisde Kris Horemans met haar gezin naar Senegal. Ze was geraakt door de armoede en de straatkinderen en besloot haar steentje bij te dragen om het lot te verbeteren van de zwaksten in de Senegalese samenleving. Omdat ze besefte dat vele problemen het gevolg waren van de armoede startte ze met de aankoop en plaatsing van graanmolens in arme dorpen op het platteland. Tegelijkertijd steunde ze een Senegalees opvangtehuis voor straatkinderen. Ze kwam in contact met vrouwen met een medische aandoeningen en hielp hen financieel en ook door hen te begeleiden naar het ziekenhuis en nam ook de nazorg op zich. Door het land reizend kwam ze in contact met een Senegalese vrouw die een weeshuis had opgericht en besloot hiervoor te gaan. 

Sinds 2018 ondersteunt het project het weeshuis ‘Sourire bébé’. We leerden Adja Fatim Dieng kennen in Senegal. Ze richtte een weeshuis op voor kinderen van mentaal gehandicapte vrouwen en vondelingen. Ondertussen zijn er al 17 kleine kinderen en heeft ze ook een klasje opgericht voor kinderen met down-syndroom en autisme. Inmiddels is Kris al vaker naar het weeshuis geweest om het ten gronde te leren kennen. 
Kris wil er 
- samen met de verzorgers het geheel te reorganiseren in functie van de kinderen;
- pedagogische vormingen geven aan de verzorgers;
- aankopen doen van educatief en verzorgend materiaal.

Contact

Marit Goossens
dimbele.senegal@gmail.com