Doenkers

Mae Sot – “Alle kinderen die je hier op straat ziet rondzwerven zijn zonder uitzondering Birmese kinderen.”

Thailand, Azië

De ‘straatkinderen van Mae Sot’ worden ze door hulpverlenende instanties genoemd. Verstoten, verwaarloosd en/of mishandeld door hun familie nadat ze de grensrivier de Moei zij overgestoken, gevlucht voor het geweld in Birma. In het grensgebied bij Mae Sot wonen nog steeds, ondanks de prille hervormingen, nog duizenden Karen-vluchtelingen in kampen als Mae la en Umphien. 

​Birmese vluchtelingen zijn allemaal potentiële slachtoffers van uitbuiting, misbruik, prostitutie en mishandeling, waarbij de straatkinderen de grootste klappen krijgen. Elke dag weer strijden ze tegen honger en ziekte.  

Voor veel kinderen, ook zij die het geluk hebben dat ze naar school kunnen, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Hun ouders richten zich alleen op de korte termijn wat betreft werk en geld verdienen. Terug gaan naar Birma is geen optie, huizen en bezittingen zijn vernield, ingenomen door het Birmese leger of verkocht voor een onzekere bestaan in Thailand.  

Door mee te investeren in het leercentrum bieden deze kinderen toch een lichtpuntje in de duisternis, een kleine kans op een beter leven...

Contact

Roeland Van Kerckhove
Droogveldstraat 6
2880 Bornem - Mariekerke
052 52 83 73
0472 65 78 31
roeland@doenkers.org