Het einde van een onwaarschijnlijk jaar

  • LzG
  • | Nieuws
  • | Het einde van een onwaarschijnlijk jaar
28/12/2020
Met heel wat veranderingen en uitdagingen.

Het jaar 2020 is een jaar om nooit meer te vergeten. Heel wat veranderingen en uitdagingen, niet in het minst voor alle aangesloten projecten van Leraars zonder Grenzen.  

Projecten zagen het aantal giften teruggeschroefd. Projectverantwoordelijken werden verplicht om het project vanop afstand verder te begeleiden. Bezoekjes of verblijven om het verloop verder op te volgen, werden uitgesteld.  
Alle vrijwilligers of stagiaires die normaal gezien zo broodnodig zijn als ondersteuning van projecten, moesten terug huiswaarts keren. 

Toch was 2020 niet enkel een jaar vol moeilijkheden. Het was een jaar waarin we hebben gekozen voor het pad van vertrouwen.

Vertrouwen in het werken vanop afstand. Vertrouwen in mensen en opvolging in het Zuiden. Vertrouwen dat 2021 beter zal starten dan dat 2020 is geĆ«indigd. 

We hebben er alvast vertrouwen in. We hopen daarom voor alle aangesloten projecten, vrijwilligers en mensen met een hart voor onderwijs in het Zuiden dat we in 2021 verder kunnen werken aan ons gemeenschappelijke doel. De ondersteuning en verdere uitbouw van kwalitatief onderwijs is voor ons cruciaal;  voor elk kind, jongere en volwassene, waar ook ter wereld.