• De voorzitter wenst en vraagt …

  De voorzitter wenst en vraagt … Aan het woord is Marjet Brangers. "Namens de Raad van Bestuur van LzG wil ik iedereen een gezond 2019 toewensen met veel bezigheden die het leven kleur geven."

 • Kennis delen

  Kennis delen Samen werken we aan beter onderwijs wereldwijd

 • Aardbevingen in Lombok ... nieuw leven voor oude bouwtechnieken

  Aardbevingen in Lombok ... nieuw leven voor oude bouwtechnieken In het door aardbevingen geteisterde Indonesisch eiland Lombok staat Els Houttave van het project 'Grenzeloos Milieu' de noodlijdende bevolking bij. Els is daar al sinds 1998 privé aan de slag en vanaf 2011 kaderen haar activiteiten binnen de vereniging ‘Grenzeloos Milieu’ die in 2012 aansloot bij LzG. De vereniging wil duurzame ontwikkeling in de regio bevorderen door een brede waaier aan activiteiten: composteerlessen, taalcursussen, lessen over o.a. recyclage en de ecologische voetafdruk, domesticeren van wilde bijen, solar workshops, …

 • Projecten komen, projecten gaan …

  Projecten komen, projecten gaan … Marina mailde LzG in oktober 2018 dat het project 'Sogoma' wordt stopgezet. LzG vroeg haar om terug te blikken.

 • Vrijwilligersreis in Madagaskar ... iets voor jou?

  " Eduscol - Mada " is een schoolproject in Madagaskar dat 3 basisschooltjes ondersteunt. In juli-augustus organiseert het project er een vrijwilligersreis: je leert er én het land kennen van binnenuit én je steekt er de handen uit de mouwen samen met de lokale leerkrachten en de ouders van de leerlingen.