Burkina Faso

Afrika

Dit project focust sinds 2011 op onderwijs aan doven in de provinciestad Kaya. Daar bevindt zich het 'dovenschooltje' onder de bezielende leiding van de directeur Pamoessa.In 2016 is dit schooltje uitgegroeid tot een basisschool voor geïntegreerd onderwijs met 6 klassen en 2 ateliers. Er is tevens een internaatswerking met 2 slaapzalen, keukentje en leefruimte.Apatam zorgt ook voor cofinanciering van de school, loon van personeelsleden en voeding voor de internen.

Hoe het project begon

In 2010 zochten ex-klasgenoten, die later Apatam vzw oprichtten, via contactpersonen en tijdens bezoeken in Burkina Faso een zinvol, kleinschalig en duurzaam project, bezield door gemotiveerde lokale mensen, die het verschil kunnen maken voor de minst bedeelden en hun omgeving.

Vrijwilligers - stagiairs

Het project staat zeer open voor stagiairs die dan wel zeer stevig in hun schoenen moeten staan en voor vrijwilligers.Het project verwacht dat vrijwilligers zelf betalen en verantwoordelijk zijn voor hun reis- en verblijfskosten en verzekering. De school heeft absoluut geen middelen.De leraren ginds een voorbeeld geven hoe men ook creatief kan lesgeven en hoe men via spel en sport leerlingen kan betrekken, dat is de uitdaging.

Contact

Magda Mertens
Martelarenlaan 245 bus 301
3010 Kessel-lo
016 353401
magdamertens@skynet.be

Greta Decat
Heilig-Hartplein 22 bus 3
3500 Hasselt
011 20 18 33
g.decat@skynet.be

Bericht sturen

Links