Zimbabwe

Afrika

  Project Zimbabwe: "GIRLS 2 SCHOOL IN BINGA DISTRICT"

  Context

  In Zimbabwe hebben vooral jonge meisjes het moeilijk om naar school te kunnen blijven gaan. Ze worden vaak op jonge leeftijd gedwongen om de school te verlaten en mee te helpen in het gezin. Dit project richt zich voornamelijk op deze doelgroep van jonge meisjes en houdt rekening met de gender thematiek. 

  Binga District staat gekend als 'het land van de vergeten mensen'. Gelegen op de grens met Zambia, aan het Kariba meer kent het gebied een enorme droogte wat de levensomstandigheden bijzonder moeilijk maakt. Er zijn geen wegen, de dichtsbijzijnde school is 300 km verder, er is haast geen landbouw mogelijk en de lokale bevolking zijn meestal groepen uit etnische minderheden. 

  Infrastructuur

  We bouwen een school met 2 klassen. We bouwen wat men 'Gender responsive schools' noemt. Dit betekent dat de school rekening houdt met de fysieke en sociale dimensies van zowel meisjes als jongens in de opleidingen.

  Als model gebruiken we de 'Centers of Excellence', die reeds met succes werden geïmplementeerd in Burkina Faso, The Gambia, Madagaskar, Rwanda, Oeganda, Zambia en Zanzibar. 

  Projectplanning

  Voor de financiering van het project zoeken we een investeringsbudget en een exploitatie budget. We werken lokaal samen met de vrouwenunie FAWE, die zal instaan voor de opvolging en monitoring van ons project ter plaatse. We starten met de uitvoering van het project van zodra we het investeringsbudget hebben verzameld. 

  Projectpartner

  We werken in Zimbabwe samen met FAWEZI (Forum for African Women Educationalists Zimbabwe), een NGO met jarenlange ervaring in het uitrollen van duurzame onderwijsprojecten. 

  HOE STEUNEN?

  Wil je graag dit project steunen? Dat kan door een peetouderschap op te nemen, als vrijwilliger ter plaatse aan de slag te gaan of een bezoek te brengen indien je hier met vakantie bent.

  Heb je een onderneming? Dan onderzoeken we graag met jou de mogelijkheden tot een structureel partnerschap

  Doenk jij mee?

  Missie & visie

  Doenkers stelt zich tot doel de zelfredzaamheid van kinderen en jongvolwassenen die in armoede leven te verhogen en hun lokale gemeenschappen te versterken. Dit doet Doenkers door te investeren in toegang tot kwaliteitsvol onderwijs voor de jongere en het stimuleren van innovatie en ondernemerschap in de gemeenschap.

  Om dit te bereiken zet Doenkers in op 4 thema’s:

  1. Toegang tot kwalitatief onderwijs:
  2. Een actief betrokken gemeenschap:
  3. Gelijkheid: het kind staat centraal
  4. Duurzaamheid

  Projecten

  1. Adoptie van een basisschool in Bor Yakha (Cambodja)
  2. Bouwen van een 'brede school' in Zimbabwe
  3. Uitbouwen van een leercentrum voor Burmese vluchtelingen in Thailand

  Vacatures

  Contact

  Roeland Van Kerckhove
  Droogveldstraat 76
  2880 Bornem - Mariekerke
  052 52 83 73
  0472 65 78 31
  roeland@doenkers.org

  Bericht sturen