Cambodja

Azië

Doenkers ondersteunt onderwijsprojecten in Cambodja, Thailand, Burkina Faso en Zimbabwe. 

In Cambodja bouwden we in 2017 een school in O K'Cheay en werkten we samen met onze Zuidpartners een vrijwilligersprogramma voor leraren in opleiding uit. 

Vanaf 2018 ondersteunt Doenkers het SELF HELP COMMUNITY CENTER in Kro Bei Riel, Siem Reap op het vlak van onderwijs en community development

Het SHCCC is een lokale NGO, opgericht door en voor de inwoners van het dorp Kro Bei Riel. Door te investeren in onderwijs en opleiding aan de kinderen van de volgende generaties, wil de gemeenschap zichzelf versterken. 

Dit doen ze door extra onderwijs te bieden (Engels, wiskunde, Khmer), maar ook door workshops te organiseren rond gezondheid, milieu. 

Er is speciale aandacht voor de armste kinderen en gezinnen uit de dorpen, die via peterschappen gratis naar de school kunnen gaan. 

Doenkers steunt het project financieel (vb door installatie zuiver waterinstallatie) en heeft een vrijwilligersprogramma lopen waardoor onderwijskundige expertise wordt uitgewisseld.

KLIK HIER VOOR EEN VOLLEDIGE PROJECTFICHE

 

Vacatures

  • Stage in het buitenland?

    Wil je graag stage lopen in een lagere of secundaire school in de buurt van Ankor Wat? Doenkers VZW werkt samen met scholen in Siem Raep en nodigt je uit om je talenten in te zetten voor jongeren in het Zuiden. Je opdrachtenpakket wordt in overleg samengesteld en steeds zal je in co-teaching met de lokale leerkracht aan de slag gaan.

Contact

Roeland Van Kerckhove
Droogveldstraat 76
2880 Bornem - Mariekerke
052 52 8373
0472657831
roeland@doenkers.org

Bericht sturen

Links