Cambodja

Azië

De vzw Kinderen van Cambodja is opgericht in 2006.
Het project heeft als uitvalsbasis Boeng Nimol: een plattelandsdorp in de provincie Kampot. Er is sinds 2015 elektriciteit op het platteland maar enkel voor diegene die het kunnen betalen. De bevolking leeft er hoofdzakelijk van de rijstteelt. Boeng Nimol is het geboortedorp van Ruan Hauchecorne, de oprichter van de vzw. Hij vond in 2003 zijn familie terug.
De doelstelling van de vzw Kinderen van Cambodja bestaat er in hulp te bieden aan de bevolking van Boeng Nimol en omliggende dorpen in de provincie Kampot.
Door het installeren van waterputten, het vaccineren van kinderen tegen buiktyphus, het bouwen en herstellen van toiletten bij scholen wordt gezorgd voor een gezondere leefomgeving.
Door het bouwen en herstellen van bruggen worden de velden toegankelijker, het dorp en scholen bereikbaarder.
Ook het onderwijs krijgt materiële steun, zonnepanelen, schoolgerief,schoolbanken,.. 

Acties

Sinds 2009 ondersteunt LzG de onderwijscomponent van dit project, o.a. door het ter beschikking stellen van financiële middelen voor het aankopen van schoolmateriaal en voor het ondersteunen van initiatieven die de kwaliteit van het onderwijs ten goede komen.
'Kinderen van Cambodja' geeft het onderwijs voornamelijk materiële steun:
• maken van schoolbanken
• schoolmateriaal (schriften, boeken, schrijfgerei,..)
• waterputten voor scholen
• medische ondersteuning
• toiletgebouwen voor scholen
• zonnepanelen
• ondersteuning van de armste kinderen in de school
(deze worden 3 x per jaar voorzien van uniform, toiletgerief, schoolgerief, zelfs bouwen van een klein huis is mogelijk)

Naast de steun aan onderwijs worden er ook in de hele provincie waterputten gezet en kleine bruggen vernieuwd.

'Kinderen van Cambodja' werkt samen met lokale aannemers en schrijnwerkers. Op deze manier steunen ze ook de bevolking. Ook het schoolmateriaal koopt het project ter plaatse op de markt.
De vzw zoekt momenteel geen vrijwilligers. Wel hebt u de mogelijkheid om tijdens de maand januari samen met ons de projecten in Cambodja mee uit te voeren. Dit kan een deel van uw rondreis door Azië zijn en het geeft u de mogelijkheid om enkele dagen op het platteland te verblijven. Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Indien u eventueel een medische opleiding genoot kan uw hulp en kennis ook zeker van pas komen.

Nieuws

Contact

Katie Hermans
katie.cambodja@skynet.be

Bericht sturen

Links