Actie scholen Nepal

Actie Scholen Nepal vzw wil het onderwijs aan kinderen en jongeren met een matig tot ernstig verstandelijke handicap verbeteren door het geven van vorming, begeleiding en ondersteuning van leerkrachten

Nepal, Azië

Missie
Actie Scholen Nepal vzw wil het onderwijs aan kinderen en jongeren met een matig tot ernstig verstandelijke handicap verbeteren door het geven van vorming, begeleiding en ondersteuning van leerkrachten. De vzw is actief in een school voor kinderen en jongeren met een matig tot ernstig verstandelijke handicap en bijkomende stoornissen (autisme, gedragsmoeilijkheden...) in Kathmandu (Nepal), in een school voor peuters en kleuters met een speciale aanpassingsklas (ontwikkelingsstoornissen) en een lagere school in Sarangkot (Nepal). 

Geschiedenis 
Paul Viaene bezit 40 jaar onderwijservaring in het Bu.O.
Van 15/01- 07/04/2011 heeft hij als onderwijsvrijwilliger gewerkt in de school van Sarangkot en in Kathmandu. Vanaf 2011 krijgt dit onderwijsproject vaste vorm.
Begin 2017 werd een vzw opgestart onder de naam “Actie Scholen Nepal” met als doel het onderwijsproject een duurzaam karakter te geven.

Vrijwilligers 
Dit project staat open voor vrijwilligers om leerkrachten ginds te begeleiden en te ondersteunen. Liefst hebben deze mensen een hart voor personen met een verstandelijke handicap. Daarnaast is het belangrijk minstens vijf jaar aantoonbare, relevante ervaring te hebben met het onderwijs aan jongeren met een matig tot ernstig verstandelijke handicap, autisme en gedragsproblemen (Navjyoti Centre in Kathmandu). 
Ook kunnen vrijwilligers zich kandidaat stellen die een relevante ervaring hebben met het werken met kleuters en in het bijzonder met kinderen met een ontwikkelingsachterstand (Day Care Centre in Sarangkot). 

Contact
Naast de mailadressen van de contactpersonen, kan men Actie Scholen Nepal vzw contacteren via actiescholennepal@gmail.com.
 

Contact

Paul Viaene
0(032) 57 36 52 54
paulviaene@gmail.com
Guido De Meyer
0(032) 57 33 68 74
gdemeyer7@gmail.com

Meer over Actie scholen Nepal