Wie zijn wij

Leraars zonder Grenzen kan natuurlijk niet bestaan zonder de drijvende kracht van heel wat enthousiaste vrijwilligers. Als LzG kunnen we rekenen op een sterke raad van Bestuur en heel wat sympathisanten en vrijwilligers die meehelpen wanneer nodig.

De Raad van Bestuur (te contacteren via info@lzg.be)  is opgebouwd uit allemaal sterke persoonlijkheden, die één voor één heel wat ervaring hebben opgebouwd. Ze zijn dan ook ten allen tijde bereid om hun kennis te delen met de aangesloten projecten en ervoor te zorgen dat LzG nog meer kan groeien.

Leden van de Raad van Bestuur zijn: 

Mariette Brangers (voorzitter)

Mariette is sinds 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur. Een sterke dame die de voorbije jaren al heel wat ervaring heeft opgedaan. Een enorm bezige bij, want naast het voorzitterschap van Leraars zonder Grenzen zetelt ze nog in andere besturen en ook actief in de Wereldwinkel Zandhoven. 

Dankzij haar ervaringen, wilskracht en duidelijke visie is Leraars zonder Grenzen steeds verder aan het groeien en openbloeien. Mariette is een kei in het ondersteunen en sturen van de ganse Raad van Bestuur. Niets is haar teveel gevraagd en  ze gaat voor de volle 100% voor haar taak als voorzitter van LzG. 

Lees meer over de motivatie van Mariette >

Willy De Bisschop (secretaris)

Willy is een man met het hart op de juiste plaats. Een gepassioneerde persoon die in 2003 zijn eigen project "Vrienden Surinaamse Basisscholen" is opgestart. Daar ondersteunt hij samen met zijn vrouw onder andere 3 ‘gewone’ scholen die een klasje open stellen voor leerlingen met een beperking. 

Sinds 2005 is hij dan ook Leraars zonder Grenzen aan het ondersteunen. Eerst als werkend lid, later als gemotiveerde secretaris. Neem je contact op met Leraars zonder Grenzen, dan zal Willy je zo snel als mogelijk te woord staan. Alle praktische uitwerkingen waaronder onderhoud van de website, sociale media, uitsturen nieuwsbrieven neemt hij graag voor zijn rekening. 

Lees meer over de motivatie van Willy.

  • Lieve Lauwereys (penningmeester)

Josiane Frans 

Josiane is een gemotiveerde en actieve dame binnen onze Raad van Bestuur. Een goedlachse persoon met een enorm groot netwerk. Kortom een grote aanwinst voor onze groep. 

Lees meer over de motivatie van Josiane.

Annita Claes & Frans Vanneuville

Annita en Frans zijn beide sinds 2012 werkend lid bij Leraars zonder Grenzen. Ze zijn aanwezig op elke Raad van Bestuur en heel actief binnen onze werking. Naast hun eigen project "Vriendenkring Fatima Center" delen ze al hun kennis en tijd om ook LzG verder te doen groeien. 

Lees meer over de motivatie van Annita >
Lees meer over de motivatie van Frans >

Met deze fijne groep en gemotiveerde Raad van Bestuur zijn we klaar om nog verder te groeien. We staan dan ook voor de volle 100% achter onze missie. En doen al het mogelijke om de aangesloten projecten die werken rond kwalitatief onderwijs in het Zuiden nog beter te ondersteunen. 

Wil je zelf ook lid worden van deze actieve Raad van Bestuur? We zijn altijd op zoek naar nieuwe krachten om ons verder te helpen. Contacteer ons!