Akkayas

Akkayas vzw ondersteunt locale partnerorganisaties in Sri Lanka

Sri Lanka, Azië

Akkayas vzw is een groep van geëngageerde oud-studenten, die de voorbije jaren in het kader van een opleiding stage liepen in Sri Lanka. De alumni willen actief hun steentje blijven bijdragen aan de projecten waar ze destijds deel van uitmaakten. 

In de zomer van 2022 werd Sri Lanka failliet verklaard, met alle desastreuze gevolgen van dien voor de bevolking en de organisaties waar de Akkayas werkten. Het faillissement kwam er na de covidcrisis, na de Easter Attacks van 2019 en na een dertigjarige burgeroorlog die hardhandig eindigde in 2009. De naam Akkayas komt van ‘akka’ en ‘aya’, ‘grote broer’ en ‘grote zus’ in het Tamil en Singalees, de twee officiële talen van Sri Lanka. Elk lid van de vzw was een geliefde ‘akka’ of ‘aya’ in Sri Lanka. Op hun beurt willen de alumni ‘Akkayas’ blijven voor de Sri Lankanen en de organisaties die ze kennen.

Akkayas vzw ondersteunt volgende partners in Sri Lanka: 

  • Het Women's Development Centre (WDC) is een ngo gelegen in Kandy, hartje Sri Lanka. De vrouwenorganisatie bestaat sinds 1986 en heeft ondersteunende programma's geïmplementeerd die gericht zijn op vrouwen, maar ook op kinderen en jongeren met en zonder beperking.
  • OPEnE streeft ernaar de behoeften van vrouwen en kinderen in het district Mannar, in het noorden van Sri Lanka, te vervullen. Dat doet de organisatie door het ondersteunen van gemeenschapsgestuurde initiatieven gericht op onderwijs. Daarnaast zijn ze betrokken bij initiatieven die voorzien in de behoeften van de 
    huidige klimaatcrisis.
  • House of Light is een non-profit gemeenschapsorganisatie in Melsiripura, Sri Lanka. De organisatie biedt een geschikte thuis voor kinderen, waar ze bescherming en 
    onderdak hebben, maar ook een familie die hun fundamentele rechten ondersteunt. Het voornaamste uitgangspunt is het recht van kinderen om op te groeien in een zorgzame familie waarborgen.

Nieuws

Contact

Viktor Elsemans
0476 01 47 91
info@akkayas.be
Lien Stalpaert
0471 22 48 62
info@akkayas.be

Meer over Akkayas