DAAV

De vzw DAAV staat voor Developing Association for Active Volunteers.

India, Azië

De vzw DAAV, Developing Association for Active Volunteers uit Kortrijk, werkt rond twee fundamentele doelstellingen: 

  • In de eerste plaats hebben we een sponsorprogramma waarin we minder begoede kinderen (vb. straatkinderen) uit de streken rond Calcutta en Bangalore in India financieel steunen ten bate van hun opvoeding en welzijn. We werken in principe steeds samen met de ontwikkelingsmaatschappijen van de Salesianen van Don Bosco, een goed gestructureerde organisatie.
  • In de tweede plaats trachten we via lokale overheden en sponsoring financiële steun te bekomen voor de bouw van internaten, schoolgebouwen, infrastructuur in het kader van het onderwijs van die kinderen. De jaarlijkse reis Jaarlijks werken we rond de reis die een delegatie van onze vzw onderneemt naar één van de streken.

Vorig jaar was een gezelschap van DAAV te gast bij Don Bosco Calcutta. Op een honderdtal kilometer van Calcutta konden wij een substantiële bijdrage leveren aan de renovatie van het weeshuis Asha Neer, waar een dertigtal jongens van lagere schoolleeftijd wonen, leven en studeren. Het geld werd voornamelijk gespendeerd aan de dringende opfrisbeurt van het interieur van de slaapzaal, de educatieve ruimte en het sanitair. 

 

Een kinderdorp 
Op een boogscheut van Delhi worden hele gezinnen en jonge kinderen tewerkgesteld in steenfabrieken die de snel groeiende megapool (New) Delhi van bakstenen moet voorzien. Zonder onderwijs, hygiëne, comfortabele behuizing en voldoende voedsel moeten kinderen vanaf 8 jaar iedere dag in de brick fields van Passol Village ploeteren. Don Bosco Delhi wil iets doen voor deze kinderen. De bouw van een childerens' village is ondertussen begonnen : een dorp met slaapzalen, keuken, sanitaire blok, school, ontspanningsruimte en polyvalente zalen. 

DAAV wil hier concreet meehelpen aan de constructie van één woonblokken en spreken daarvoor hun sponsors aan.

Contact

André Vandenbroecke
0478 316679
vdb.andre@skynet.be

Meer over DAAV