Dimbele Senegal

Onze missie is dat ieder mens ongeacht hoe arm of rijk hij ook is, recht heeft op de basisbehoeften, medische hulp, een warme thuis en ontwikkeling. Ook in Senegal willen wij dit realiseren

Senegal, Afrika

“Dimbele Senegal” betekent “Senegal helpen”  en dat is precies wat onze vzw wil doen. We hebben een aantal lokale projecten gekozen die we ondersteunen. Eenmaal ter plaatse bieden we ook hulp waar deze het meest nodig is.  

  • Sourire Bébé 

Met het grootste deel van de giften steunen we een Senegalese vrouw (Adja Fatim Dieng) die een weeshuis heeft opgericht in Thiès. Hier wonen 20 baby’s, peuters en kleuters. Naast het waashuis startte ze ook een klasje op voor kinderen met het syndroom van Down en kinderen met autisme. Ze wil deze kwetsbare kinderen een thuis geven, alsook  aangepast en kwaliteitsvol onderwijs. Wij helpen haar op pedagogisch, didactisch, logistiek en financieel vlak. 

  • Molens

Met premies voor ontwikkelingssamenwerking kochten we ook twee graanmolens en één rijstmolen voor kleine dorpjes op het platteland. Dit verlicht het zware werk dat vrouwen daar dagelijks moeten doen. De molens genereren ook inkomsten die ze kunnen gebruiken om leningen aan te gaan voor microprojecten.  
We hopen de dorpen nog meer te kunnen helpen met de bouw van een waterput en betere elektriciteitsvoorziening.

Wie zijn we?   

Een tijd geleden heeft Kristine Horemans de vzw ‘Dimbele Senegal’ opgericht. De vzw heeft als doel verschillende kleine lokale projecten in Senegal te ondersteunen. Samen met haar nicht Marit Goossens beheert Kristine de vzw.  

Hoe kan je ons helpen?

Je kan ons steeds helpen door een gift te storten.  Aangezien Dimbele Senegal een kleine organisatie is, kan ze zelf geen fiscale attesten uitschrijven. O.a. daarom heeft Dimbele Senegal zich aangesloten bij Leraren zonder Grenzen (LzG). 
Giften dienen dus gestort te worden op de LzG-rekening BE48 5230 8027 2427 met vermelding “Gift aan LzG – Dimbele Senegal"

Nieuws

Contact

Marit Goossens
0475542758
dimbele.senegal@gmail.com