Hope For The Children

HftChildren werkt sedert 2012 in een afgelegen dorp, Rong Vean, Banthey Manchey province. Doel is de extreme armoede in deze rurale leefomgeving te verbeteren.

Cambodja, Azië

De focus ligt op onderwijs en we hebben reeds zeer mooie resultaten. Reeds heel wat kinderen kunnen communiceren in het Engels. In 2017 slaagden 3 kids voor hun nationaal eindexamen na hun middelbaar onderwijs!

We hebben reeds heel wat verwezenlijkt: bouw van een schooltje, bouwen van een prachtig Guesthouse voor de gasten en vrijwilligers.Nu hebben we in Phnom Srok ( districttown waar de high school is en op een 20 km van ons dorp ligt ) een schoolcenter gebouwd om 45 studenten te logeren en prive klassen gebouwd voor Engels onderwijs en een computerklas.

We hebben stagiairs van HoGent orthopedagogie, studenten geneeskunde U gent die stage lopen in Phnom Srok hospitaal, een uitwisselingsbezoek met de school H familie Ieper en vanaf dit jaar ook een uitwisseling met het H Hart college van Waregem.

We hebben regelmatig inleefstages van vrijwilligers en hadden reeds een aantal Engelse leerkrachten die een ZEER groot verschil maakten voor de vooruitgang van ons project.

Kijk ASAP eens op onze site : hopeforthechildren.be en je kan alles volgen vanaf het begin tot heden

Contact

Thierry Dalewyn
tdalewyn@skynet.be
Katrien Vandenbossche
katrien@hopeforthechildren.be