Hope For The Children

HftChildren werkt sedert 2012 in een afgelegen dorp, Rong Vean, Banthey Manchey province. Doel is de extreme armoede in deze rurale leefomgeving te verbeteren.

Cambodja, Azië

Wij zijn een klein maar gezellig project in het Noorden van Cambodja, niet zo ver van de Thaise grens, in een heel landelijk en afgelegen dorp.  We ondersteunen het hele dorp maar willen ons vooral toeleggen op het onderwijs en willen kinderen en ouders motiveren om hun kinderen te laten studeren.  Wij geven Engelse lessen en leerondersteuning aan kinderen vanaf 6 jaar, maar we werken ook met de allerkleinsten in de kleuterschool.  Onze Cambodjaanse leerkrachten zijn vaak oudleerlingen die een opleiding kregen van Belgische vrijwilligers die een langere periode ter plaatse bleven.  We hebben een mooie infrastructuur in het dorp om er te verblijven en om er les te geven.  Iedereen die een periode bij ons verbleef blijft dit als een onvergetelijk hoogtepunt in hun leven ervaren.  

In Phnom Srok, een dichtbijzijnde stad met secundair onderwijs, hebben we een school center, waar 35 kinderen uit ons dorp verblijven in ons internaat. Wij geven daar Engelse les, computerles en lessen traditionele dans.   

We hebben ook  een samenwerking met enkele Vlaamse middelbare en hogescholen. Vanuit die scholen komen studenten naar ons project, gewoonlijk voor een drietal maanden. Daarnaast hebben we ook vaak vrijwilligers die een periode les komen geven, de periode is in onderlinge afspraak.  

De resultaten van onze werking zijn opmerkelijk : onze leerlingen doen het supergoed in de “public school” en schoren schitterende resultaten tijdens de examens.  Vele oudstudenten hebben nu een mooie toekomst en een aantal werken nu ook voor ons als teacher. 

Kijk ASAP eens naar onze website : www.hopeforthechildren.be en je kan alles volgen vanaf het begin tot op vandaag !

Contact

Thierry Dalewyn
tdalewyn@skynet.be
Katrien Vandenbossche
christiaens.c@skynet.be