"Ik wil ook naar school." Teken de petitie voor onderwijskansen voor ieder kind ondanks Corona-crisis!

  • LzG
  • | Nieuws
  • | "Ik wil ook naar school." Teken de petitie voor onderwijskansen voor ieder kind ondanks Corona-crisis!
27/08/2020
Teken nu deze petitie om onze toekomstige regering om meer steun te vragen zodat meisjes zoals Véronique naar school kunnen blijven gaan.

Véronique is de oudste van zeven broers en zussen. Haar vader is blind en haar moeder worstelt om voor hen te zorgen. Op 15 jarige leeftijd is ze de enige in haar familie die naar school gaat. Ze volgt een naaiopleiding om kleermaakster te worden. Maar nu dreigt Véronique de schoolbanken te moeten verlaten omdat de coronacrisis haar familie in extreme armoede heeft gestort.

Terwijl meisjes in België het geluk hebben om weer naar school te kunnen gaan, wordt elders in de wereld hun toekomst bedreigd. Vaker dan jongens moeten meisjes bij gebrek aan geld de school verlaten en thuis blijven om voor hun broers en zussen te zorgen of huishoudelijke taken uit te voeren.

Teken hier onze petitie als je samen met ons wil vechten voor de toekomst van deze meisjes

In de afgelopen jaren is de toegang tot onderwijs over de hele wereld verbeterd, maar dit recht wordt nu bedreigd door de corona-pandemie. We moeten onmiddellijk handelen zodat we deze generatie meisjes niet verliezen!

Teken deze petitie, zodat onze toekomstige minister van Ontwikkelingssamenwerking de toegang tot onderwijs voor meisjes tot een prioriteit maakt in het ontwikkelingsbeleid: www.allemeisjesnaarschool.be