Josiane Frans - motivatie

  • LzG
  • | Josiane Frans - motivatie

Ik ben Josiane Frans (°1961).  


Ik geef Nederlands en Engels in Regina Pacis Hove. Sinds 2019 geef ik ook NT2 in het CVO Antwerpen. Mijn engagement voor LzG kwam er in 2010 nadat ik met Edukans naar Burundi geweest was om een cursus Engelse didactiek te geven aan een 140-tal leraren Engels. Deze ervaring was zo verrijkend voor iedereen dat we er nog 4 jaar hebben verder gewerkt.  


Door de politieke instabiliteit is ons werk nu on hold maar we blijven geloven in het ‘train the trainer’-principe en het wederzijds delen van ervaringen vanuit een gelijkwaardige positie. Door dit alles ben ik in de bestuursraad van LzG gerold. Het is boeiend diverse projecten te leren kennen en hen met elkaar te laten netwerken. 


Dat laatste resulteerde in de vraag van Togo Debout vzw om in hun team te stappen als voorzitter. Deze taak houdt me dagdagelijks bezig en inspireert me om duurzame projecten uit te werken met onze plaatselijke partners. 
Als bestuurslid van LzG wil ik mij inzetten om op studiedagen zinvolle vormingen aan te bieden, LzG bekender te maken, vraaggestuurd ondersteuning te bieden ivm didactiek en projectmanagement. Kortom, ik wil een gedreven en verbindende ambassadeur zijn van LzG. 
 

< Terug naar "wie zijn wij"