Les Cajoutiers

De vereniging werd in oktober 2008 opgericht door Sophie Camara-Corynen, geboren in Vlaanderen (België) op 22 januari 1968.

Senegal, Afrika

Vereniging “Les Cajoutiers de Warang”

Het project is ontstaan tengevolge de erbarmelijke socio-economische realiteit, die de kinderen in kansarme families van de regio ervaren. Sophie wenst daarom ook scholing aan te bieden aan kinderen die dagelijks met deze materiële en psychologische problemen geconfronteerd worden, Sommige families hebben niet eens genoeg om dgelijks te eten. Op termijn is de scholing het meest efficiënte middel en het onderwijs dat wij aanbieden brengt niet alleen hoop op een betere toekomst, maar een horizon met een perspectief dat deze kinderen nooit hebben gekend. In Warang, haar verblijfplaats, ontmoet ze een onderwijzer, die de streek en de inwoners zeer goed kent. Samen identificeren zij de families in nood en trachten zij de ouders te sensibiliseren en hen het belang van het onderwijs aan te tonen. Haar doorzettingsvermogen om de strijd tegen armoede en gebrek aan scholing voort te zetten, worden zeer gewaardeerd en de overheid erkende de school als één van de 3 beste van de regio. Dank zij de bijdragen van peterschappen, giften van sympatisanten en de inzet van de medewerkers, werden steeds alle jaarlijkse doelstellingen gerealiseerd.

Haar doorzettingsvermogen om de strijd tegen armoede en gebrek aan scholing voort te zetten, worden zeer gewaardeerd en de overheid erkende de school als één van de 3 beste van de regio. Dank zij de bijdragen van peterschappen, giften van sympatisanten en de inzet van de medewerkers , werden steeds alle jaarlijkse doelstellingen gerealiseerd.

Contact

Katrien Van Rompaey
00 32 478 27 88 84
katrienvanrompaey@telenet.be