Mimi Moya

Mimi Moya Wild is een milieu-educatief project in het Noorden Kwazulu Natal. Ons opzet is om de lokale gemeenschap bewust te maken van de enorme waarde van de Zuid-Afrikaanse fauna en flora voor hun land en de planeet.

Zuid-Afrika, Afrika

Mimi Moya Wild is een milieu-educatief project in het Noorden Kwazulu Natal. Ons opzet is om de lokale gemeenschap bewust te maken van de enorme waarde van de Zuid-Afrikaanse fauna en flora voor hun land en de planeet.  

Educatieve uitstappen met plaatselijke schoolkinderen in het Mimi Moya natuurreservaat, informeren hen over de bijzondere, natuurlijke rijkdom van Zuid-Afrika en onze taak om dit te bewaren. Daarbij maken we de jeugd ook bewust van de economische waarde van het toerisme voor het land en de potentiële werkgelegenheid in deze sector. 

Zo hopen we om jonge ‘game rangers’ en natuurgidsen in spe vroeg op te sporen en verder te ondersteunen met een vakkundige opleiding. Op deze manier willen we dit project “volhoudbaar” maken (:Afrikaans voor duurzaam) 

Daarnaast schept dit kleinschalig  project ook talrijke en gevarieerde jobs voor de naburige gemeenschap in de vorm van gidswerk, anti-stroperij, tellingen van dieren, milieuvriendelijke bestrijding van uitheemse planten, brandpreventie en onderhoud van wildomheiningen. 

Wilderness Awareness Days

Maandelijks gaan 12 leerlingen  van de naburige scholen Mkhunyane en Mantonga op pad met een ervaren natuurgids in het Mimi Moya reservaat. Deze kinderen, (9-12 jaar),  worden geselecteerd op basis van hun interesse in de natuur en hun gedrevenheid om meer te leren over het Zuid-Afrikaanse wildlife. Tijdens deze zoektochten leren de kinderen diersoorten, vogelsoorten, planten en bomen identificeren en worden ze bewust van het enorme belang van een evenwichtig eco-systeem en de belangrijke rol van elk natuurelement in het groter geheel. 

Na ‘een bush-picnic’ volgen ze een workshop over onze taak als mens om beter zorg te dragen voor onze bedreigde planeet: we delen met hen talrijke praktische tips om op die manier bij de dragen tot een gezonde en duurzame leefomgeving en een wezenlijk verschil te maken in hun lokale gemeenschap.

Contact

Jan Draulans
0032495 296967
jandraulans@telenet.be
Tania Draulans
0027 768 247767
taniadraulans@icloud.com

Meer over Mimi Moya