Proud

"The village" is een vzw voor internationale samenwerking, een onafhankelijk particulier initiatief. Voor de naam vond de vzw inspiratie in een oud Afrikaans spreekwoord: "Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden".

Oeganda, Afrika

The village werkt aan het PROUD-project in Kabale, Oeganda. 'Proud' is Engels voor 'trots' of 'fier'. Kinderen met een verstandelijke beperking zijn trots als zij meetellen. Als ze bijvoorbeeld net als andere kinderen naar school mogen gaan.

Plannen en visie

Op termijn beoogt het project een volledig onderwijstraject aan te bieden aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking - van inclusief kleuteronderwijs tot informele beroepsopleiding - en wil het jongvolwassenen aan een passende tewerkstelling helpen. Het project wil eigenlijk geen ontwikkelingsproject zijn, maar een onderdeel van de dienstverlening voor personen met een beperking in de Oegandese samenleving, zij het dan als privaat initiatief. Het valt moeilijk te voorspellen wanneer Oeganda in staat zal zijn om een passende dienstverlening voor alle personen met een beperking die daar nood aan hebben te organiseren resp. te subsidiƫren. Ook in Belgiƫ lijkt dit nog niet volledig gelukt.

Meewerken?

Je kan op verschillende manieren meewerken aan het PROUD-project:

  • als vrijwillig(st)er hier of in Oeganda
  • door uw kleine muntjes te sparen in een spaarpot van het project (11 cent = 1 bouwsteen voor het dagcentrum).

Contact

Leon Peeters
Koffiestraat 17 bus 0002
9270 Kalken
0485 71 19 12
leonpeeters53@gmail.com

Meer over Proud