Twinkling Stars

Het project wil heel de gemeenschap van Somerset Village een kwaliteitsvol leven aanbieden met onderwijs als hefboom daartoe.

Zuid-Afrika, Afrika

Plannen

Het project wil een een heel pedagogisch aanbod realiseren in de township Somerset Village in de in de provincie Mpumalanga: te beginnen bij een crèche en eindigen met een middelbare school en daartoe hier de nodige centen verzamelen. Corona trok - voorlopig - een streep door deze fundraisingplannen.  

Historiek

Drie van de vier stichters hadden al jaren een band met deze gemeenschap. Ze leerden er Lodrick Manyathele kennen die toen reeds daar gemeenschapswerk aan het doen was en momenteel het voornaamste lokale aanspreekpunt is voor het project.

In maart 2020, bij de uitbraak van Covid, werden de desastreuze gevolgen voor Zuid-Afrika duidelijk bloot gelegd door de onmiskenbare band tussen de gemeenschap en het toerisme.  Het toerisme dat helemaal weg viel. Op dat moment werd de vzw opgericht met het oog op een langdurige inzet voor die gemeenschap.

De website werd opgestart en lokale media werden aangeschreven om wat aandacht te genereren.  Er is ook een nieuwsbrief die elk trimester verstuurd wordt. 

In augustus 2020 konden we met het eerste opgehaalde geld al 40 voedselpakketten aankopen, waardoor deze 40 kansarme gezinnen een maand lang voldoende gezond voedsel kregen.

 

 

Contact

Fredric Switser
0486 80 18 21
info@twinklingstars.org

Meer over Twinkling Stars