Vrienden van Tanzania

Vrienden van Tanzania fv werd opgericht in 2010 om een kleine Tanzaniaanse ngo te steunen in Usa River, Noord-Tanzania.

Tanzania, Afrika

Eind 2017 werd de focus verlegd en wordt de werking voor 100% toegespitst op het creƫren van structurele kansen op kwalitatief onderwijs.

Vanaf het schooljaar 2018 (start op 8 januari) werken we daarvoor samen met 13 verschillende English Medium scholen, in de districten Karatu en Arusha.

Vrienden van Tanzania fv focust op degelijke opleiding als sleutel tot verandering en is werkzaam in Noord-Tanzania. Om de opleiding zo kwalitatief mogelijk te houden, is gekozen voor private English Medium scholen dichtbij waar de kinderen met hun familie wonen. In de gevallen waar de kans bestaat dat er te weinig middelen zijn om de kinderen voldoende te ondersteunen, wordt er gezocht naar een oplossing ovv internaat.

Wat we in Belgiƫ voornamelijk willen doen met Vrienden van Tanzania is zoveel mogelijk mensen warm maken voor ons project. De structurele doelstelling: sponsors vinden voor het schoolgeld van de kinderen voor de lagere school en voor hen die klaar zijn voor de secundaire school. Daarbij willen we duidelijk maken dat een degelijke opleiding de enige manier is om verandering teweeg te brengen.

Contact

Michel Simons en Annick De Smet
Heidebergenpark 1
9830 St. Martens-Latem
0476 54 44 07 of 0479 75 93 75
simonstanzania@gmail.com