Vrijwilligersreis in Madagaskar ... iets voor jou?

  • LzG
  • | Nieuws
  • | Vrijwilligersreis in Madagaskar ... iets voor jou?
09/01/2019
" Eduscol - Mada " is een schoolproject in Madagaskar dat 3 basisschooltjes ondersteunt. In juli-augustus organiseert het project er een vrijwilligersreis: je leert er én het land kennen van binnenuit én je steekt er de handen uit de mouwen samen met de lokale leerkrachten en de ouders van de leerlingen.

Annie Deronne heeft al ervaring ogebouwd met haar tweejaarlijkse vrijwilligersreizen naar Madagaskar. Zij brengt eerst de vrijwilligers samen in het Evergemse voor een vijftal voorbereidende vergaderingen. Op het programma staat o.a. info over het projectland en de projectwerking, een didactische snelcursus over creatieve en interactieve werkvormen, het aanmaken van lesmaterialen ... Zo beginnen de deelnemers voorbereid aan hun inlevingsreis.
Bedoeling is dat zij gedurende 3 à 4 weken de schooltjes bezoeken en er de klassen, de bib en de speelplaats een opknapbeurt geven. In afspraak met de leraren geven zij ook les rond thema's als hygiëne en gezondheid, seksuele voorlichting, persoonlijke ontwikkeling, rechten van het kind en taken en verantwoordelijkheden, Frans leren spreken, bescherming van de natuur ... Accent ligt daarbij op een speelse, creatieve en interactieve aanpak. 

Deelnemers kunnen zich o.a. in het Frans uit de slag trekken, functioneren in een groep en zich aanpassen aan een verblijf  in enigszins primitieve omstandigheden. Zij staan ook open voor andere culturen en kunnen omgaan met andere opvattingen en gewoontes. Ze zijn flexibel als iets niet verloopt zoals ze zouden willen of binnen de tijd die ze verwachten.

Heb jij zin in zulk een reis en beantwoord jij aan dit profiel? Je kan Annie contacteren via annie_deronne@hotmail.com .

Bon voyage!