Fatima Center

De Vriendenkring Fatima Center is een Belgische VZW die reeds 20 jaar projecten in Thailand ondersteunt, die zich focussen op meisjes en vrouwen die slachtoffer werden van mensenhandel of het risico lopen dit te worden.

Thailand, Azië

 

Vijf deelprojecten

Basis visie is respect voor de mens zonder enige discriminatie m.b.t. afkomst, religie en voorgeschiedenis van de vrouwen.  
Het doel is, door scholing het herwinnen of behouden van hun waardigheid en zelfrespect en een eerbaar beroep kunnen uitoefenen.  

  • Het Fatimacenter in Bangkok geeft onderwijs kansen aan ex-prostituees en verstoten meisjes uit de slums door het organiseren van algemeen onderwijs en beroepsopleidingen. Belangrijk zijn lessen Thaise taal aan vluchtelingen en lessen Engels en  IT aan hun eigen studenten maar ook aan meisjes en jongens uit de slumps om hun beroepskansen te verhogen.
  • Het Fountain-of-Life (FoL) Women en FoL Children project in Pattaya geeft vrijblijvend scholing aan jonge vrouwen ( slachtoffers van de excessen van de toeristische industrie) en aan straatkinderen. Wie na een opleiding opnieuw zelfstandig wil leven in de eigen streek, kan rekenen op hulp van het centrum. De uitgereikte  diploma's zijn erkend maar de staat weigert subsidie aan de school.
  • Het Regina Center project in Nongkhai in de Isaan, een doodarme streek in het Noordoosten van Thailand tracht jonge meisjes de nodige opleiding te geven zodat ze werk in eigen streek kunnen vinden en niet naar Bangkok of Pattaya trekken waar ze in de handen van mensenhandelaren en uitbuiters vallen. Hier loopt ook een sponsoring project voor studietoelagen.
  • Het Youth Center project in Chiang Rai organiseert  secundair beroeps onderwijs aan meisjes van de bergvolkeren (meestal vluchtelingen) uit de Gouden Driehoek, met als doel hun kennis te verspreiden in hun lokale gemeenschap. Populair is de vorming bejaardenverzorgster.
  • Het Wildflower home in Chiang Mai geeft onderdak aan 20 moeders en 54 jonge kinderen. De zwaar gekwetste en getraumatiseerde jonge moeders leren er nieuwe landbouwmethoden, handel drijven en gezond koken naast taallessen en gebruik van de computer.

 

Noordwerking

Door het zoeken naar sponsoring en de verkoop van de artisanale producten uit de ateliers van de verschillende projecten, realiseerden we al  de volledige uitrusting van 3 computerklassen, de bouw van 2 groenten serres, het oprichten van enkele huizen voor champignon teelt, een keukentuin, educatieve cursussen gezonde voeding, een projectwinkel met cursussen handel drijven, naaimachines voor de ateliers, materiaal voor nieuwe workshops zoals nail painting, olie massage… 

 

Vrijwilligers - stagiairs

De projecten staan open voor  vrijwilligers voor het geven van Engelse taallessen, creatieve workshops, kleuteronderwijs,  landbouwmethoden, hygiëne, voeding…. Eigen financiering is vereist. Meer info zie www.thaisefairtrade-shop.be

Nieuws

Contact

Frans Vanneuville en Annita Claes
Baron Delbekelaan 30
2970 Schilde
info@thaisefairtrade-shop.be

Meer over Fatima Center