Frans Vanneuville - Motivatie

  • LzG
  • | Frans Vanneuville - Motivatie

Ik ben Frans, afgestudeerd als bioloog-biochemicus (RUG 1974) en gepromoveerd als bioloog –geneticus (UIA 1981).  Vanaf 1984 heb ik het academische carrière pad verlaten, een jaar chemie in het TSO onderwezen en me gereoriënteerd in informatica technologie.  In 2012 heb ik als directeur technologie bij ’s werelds grootste consultancy bedrijf een punt achter mijn professionele carrière gezet.

20 jaar geleden heb k samen met mijn echtgenote Annita en enkele vrienden “Vriendenkring Fatimacenter VZW” opgericht.  Hier steunen me een 5-tal centra in Thailand met focus op re-integratie van slachtoffers van mensenhandel in Thailand.  Een essentieel onderdeel van hun werking is het volwassenen onderwijs, inclusief beroepsopleiding.

Daar waar onze VZW zich in eerste instantie uitsluitend  toelegde op verkoop van het handwerk uit deze centra, werden sponsoring en giften gaandeweg belangrijk in onze steun aan deze centra.  Daarom zochten we een partner voor het bekomen van financiële attesten voor de giften aan deze centra en kwamen na grondige analyse uit bij LZG.  Ze zijn niet alleen de “goedkoopste”, maar de visie van LZG komt het best tegemoet aan onze ideeën wat betreft lokaal volwassenenonderwijs.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat in het leven niets “gratis” is en dat eenieder op zijn manier moet bijdragen voor het gebruik van faciliteiten, door anderen aangeboden, hebben  mijn echtgenote als ikzelf in 2012 ons ten dienste gesteld van LZG als lid van de RVB. Ik hoop dat op deze manier mijn bedrijfservaring kan helpen om LZG tot een nog betere organisatie te maken.

< Terug naar "wie zijn wij"