Grenzeloos Milieu

Dit project helpt een duurzame en solidaire toekomst uitbouwen voor mensen in Lombok.

Indonesië, Azië

Dit project beoogt een duurzame en solidaire toekomst helpen uitbouwen voor mensen in Lombok door 

  • hen Engels te leren met als doel een betere communicatie waardoor automatisch kans op werkgelegenheid verhoogd wordt
  • hen respectvol met hun milieu te leren omgaan op een inzichtelijke wijze door o.a. fysicalessen om zo hun levensomstandigheden te verbeteren en vooral zichzelf te beschermen tegen vervuiling van hun omgeving en lichaam
  • seksuele opvoeding met als doel geboortebeperking.

Dit project startte toen Els Houttave tussen 1998 en 2008 vooral kledij en medicatie bezorgde aan hulpbehoevende gezinnen in Lombok. Nadien werd ook aandacht geschonken aan educatie. Sinds 15 september 2011 werd de vereniging opgericht. Milieu, composteren, afvalbeheer, geboortebeperking komen nu aan de orde. Het project wil de educatieve projecten ginds uitbreiden en meer continuïteit verlenen via vrijwilligers ter plaatste brengen om Engelse les en computerles te geven. De nood hieraan zal nog jarenlang duren. 

Stagiairs - vrijwilligers
Het project staat zeker open voor stagiairs/vrijwilligers. De stagiairs/vrijwilligers krijgen gratis logement, te delen met andere vrijwilligers. Hen wordt gevraagd 10 kg bagage voor het project mee te nemen: dit kunnen ze zonder extra betaling indien ze boeken via de reisagent van het project. Er wordt verwacht dat ze minstens 5 dagen per week 4 uur per dag les geven. Ze kunnen eventueel wel lessen cumuleren en een verlengd weekend nemen om op verkenning te gaan. Er wordt verwacht dat ze zich aan de lokale gedragscode houden die ze van Grenzeloos Milieu meekrijgen.

Nieuws

Contact


Meer over Grenzeloos Milieu