Studiedagen

Het is een klassieker: de studiedag van LzG op de laatste zaterdag voor of de eerste zaterdag na de internationale dag van de leraar op 5 oktober.

Hou deze pagina in de gaten. Binnenkort vermelden we de datum waarop de studiedag van 2022 zal plaatsvinden. 

Het belangrijkste doel is mensen met ervaring in educatieve projecten in het Zuiden samen brengen, expertise uitwisselen, thema's aansnijden die leven bij de projecten. Uiteraard zijn ook mensen welkom met interesse voor wat 4de pijlers in het Zuiden zoal uitspoken. Voor hen is de studiedag een ideale gelegenheid om 'van binnenuit' kennis te maken met LzG en de aangesloten projecten.

We proberen steeds een gevarieerd en interessant aanbod te geven van verschillende werkwinkels waaruit kan gekozen worden. Aansluitend voorzien we de mogelijkheid tot het nuttigen van een broodje en contacten te leggen met de andere projecten. 

2020

De studiedag in 2020 is er eentje die we niet snel zullen vergeten. Het was de eerste maal (en hopelijk de laatste?) dat we de studiedag volledig digitaal hebben georganiseerd.

Het dagthema was: “Betrokkenheid in en na Coronatijden”. Heel wat sprekers kwamen aan bod: 

  • Jurgen Mortier, communicatiedeskundige leidt het dagthema in: “Betrokkenheid in en na Coronatijden”.
  • Het project ‘Vrienden van Tanzania’ legt uit waarvoor zij sponsors van hier linken aan kinderen ginds en zo hun schoolgeld verzamelen.
  • 'Rainbow for kids’ geeft uitleg over hoe zij de leraren in haar Keniaans project laat sponsoren vanuit Vlaanderen.
  • Roel van het internationaal leerplatform Myequator vertelt hoe leerlingen van  projectscholen in het Zuiden banden kunnen smeden met kinderen van hier.
  • Onze communicatiemedewerker Sofie geeft tips en tricks hoe je de verschillende media nog beter inzetten als middel om mensen te betrekken bij je project.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of hou onze nieuwspagina in de gaten. 

Binnenkort geven we meer informatie over de studiedag 2021!