Noodfonds

LzG heeft een 'noodfonds’ voor projecten die met echte (natuurlijke) rampen af te rekenen hebben (aardbevingen, overstromingen, brand, …).

In het verleden hebben we dit noodfonds al een paar keer aangesproken om de getroffen projecten extra te ondersteunen. 

In 2018 kreeg het project ‘Grenzeloos Milieu’ het zwaar te verduren. Na de zware aardbevingen in Lombok was de situatie meer dan schrijnend.

Volgend citaat komt uit haar mailtje van 21.08.2018:

"De mensen in ons dorp slapen buiten in het midden van een open plat veld. Tenten zijn er niet meer. We hebben de onze in het begin naar het zwaarst getroffen gebied gestuurd en nu zijn er in geen enkele winkel nog verkrijgbaar. Er is veel hulp in de grotere steden en dorpen. Bij ons is er nog niets omdat het dieper in het binnenland ligt en omdat het een klein dorp is. Vandaag worden er door Grenzeloos Milieu waterfilters en dekens geschonken. In de nacht is het koud want het is droogseizoen. De scholen zijn gesloten en velen zijn kapot. De universiteit ligt ook plat. Normaal vertrek ik op 18 September en laat al mijn voorziene programma’s liggen om bezig te zijn met de heropbouw in een educatieve zin. We hopen om geld genoeg in te zamelen om 2 aardbevingbestendige voorbeeldhuisjes te bouwen: 1 in Bamboe en 1 in hout. Die huisjes bewegen mee."

We hopen dat ook hier de ondersteuning van het noodfonds we het project toch een duwtje in de rug hebben kunnen geven.

Lees hier het volledige nieuwsbericht. 

In 2015 heeft Leraars zonder Grenzen dan ook het Nepalees project “Gewoon van buiten, buitengewoon van binnen” wat extra ondersteuning kunnen bieden. 

Nepal werd in 2015 getroffen door een van de zwaarste aardbevingen waar het land ooit mee heeft te maken gekregen. En ook jammergenoeg deelde het project van Paul Viaene mee in de klappen. 

Bekijk hier het fotoverslag om een zicht te krijgen op de situatie daar. 
Leraars zonder Grenzen heeft ASN op dat ogenblik een extra financieel duwtje in de rug gegeven.